Menu Zavřeno

Jak vybrat zmrzlinovač?

NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ ZMRZLINOVAČ

První domácí zmrzlinovače byly ruční a jejich vznik se datuje kolem roku 1850. Později se rozšířil do běžnějších domácností a v současnosti je právě zmrzlinovač velkým hitem nejen během letních sezón. Dokonce už nachází své uplatnění i u nás. Kvalitní zmrzlinovač vám připraví opravdu skvostnou zmrzlinu kdykoliv během roku. Navíc ji připravujete přesně podle své chuti se surovinami, které máte nejraději. Kromě toho, že přesně víte co zmrzlina obsahuje, přidáte jakékoliv ovoce pro nekonečné chuťové variace. Konečně si připravíte zmrzlinu, jakou jste dosud ještě neochutnali.

Jak vybrat výrobník zmrzliny?

Množství připravené zmrzliny – promyslete si, kolik zmrzliny budete chtít připravit v jedné várce. Pokud jste v domácnosti dva nebo tři a chcete zmrzlinou občas dochutit palačinky nebo si ji dopřát zejména během léta, pak byste si měli vystačit i s jednodušším zmrzlinovačem. Pokud vás je v domácnosti více nebo máte rádi zmrzlinu kdykoliv během roku v mnoha obměnách, pak byste měli zainvestovat do většího zmrzlinovače.

S kompresorem nebo bez kompresoru – zmrzlinovače bez kompresoru jsou levnější, ale myslete na to, že budete potřebovat místo v mrazničce na pravidelné zamrazování nádobky, ve které se bude chladit vaše zmrzlina. Zmrzlinovač s kompresorem je větší a dražší, ale nepotřebujete řešit mrazničku, protože má vlastní výkonný kompresor.

Automatické ovládání – při manuálním ovládání musíte sledovat, kdy je zmrzlina dostatečně tuhá, abyste mohli její přípravu ukončit stiskem tlačítka. Automatické samy ukončí přípravu zmrzliny a některé nabízejí několik programů pro konkrétní typy zmrzlin, například zmrzlina z mléka vyžaduje trochu jiné míchání, jako zmrzlina s tvarohem.

Funkce – čím vyšší je cena a čím kvalitnější výrobce, tím více možností a jednodušší příprava. V nabídce jsou například zmrzlinovače s automatickým chlazením což znamená, že hotová zmrzlina zůstane jistý čas studená uvnitř. Užitečný může být časovač, různé odměrky a samozřejmě indikátory, podle kterých víte v jakém stavu je příprava zmrzliny.

Příkon / výkon – nejlevnější mají příkon kolem 12 W a nejsou vhodné pro přípravu velkého množství zmrzliny hned po sobě (mohou se přehřát), například čtyři várky zmrzliny připravované hned v řadě po sobě mohou být problémem. Ty výkonné mají příkon kolem 150 W až 180 W a nemají problém s větším množstvím zmrzliny, zároveň také mají mohutnější lopatky pro důkladné promíchání, díky čemuž je zmrzlina krémová, jemná.