Banány jsou potravinou, která je lahodná a zároveň zdravá. Vitamíny a užitečné látky v nich jsou skvělým pomocníkem pro zdraví našeho těla. Přečtěte si pár benefitů, které konzumace banánů přináší.
- Prevence onkologických nemocí
Banány obsahují protein, který pomáhá předcházet onkologických podmínek. Doporučují se konzumovat zralé kusy, které tohoto proteinu obsahují nejvíce. - Svalové křeče
Nedostatek minerálů je častou příčinou křečí. Tím, že konzumuje banány, které jsou bohaté na draslík a hořčík, můžete svalové křeče omezit. - Ledviny
Potraviny, které obsahují dostatek draslíku pomáhají omezit ledvinové kameny. Podle jedné studie, pravidelná konzumace banánů může také snížit onemocnění o 40%. - Čisté žíly
Cholesterol je hlavní příčinou cévních onemocnění. Banány obsahují fytosteroly, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a udržují zdraví vašeho cévního systému. - Zdravý žaludek
Banány se doporučuje lidem s žaludečními vředy. Obsahují speciální enzym, který zvyšuje sekreci hlenu, který chrání žaludeční stěny. - Zdroj energie
Díky hojnosti vitamínů a minerálů, jsou banány výborným zdrojem energie. Jednoduché sacharidy jsou rychle stravitelné a jsou téměř okamžitým zdrojem energie. - Odstranění únavy
Banány obsahují dopamin „hormon štěstí“ a spolu s B komplexem pozitivně ovlivňují nervový systém. - Pomáhají diabetikům
Mají typ rezistentního škrob, který pomáhá zlepšit diabetes 2. typu. Zelené banány obsahují více této látky. Průměrný zelený banán obsahuje 12 g škrobu zatímco zralé pouze 5 g.